spoon

Recent Recipes

Najpopularniejsza przystawka meksykaska - Guacamole

0

Category :

restauracja meksykańska, rzeszow, Rzeszów, Frida, jedzenie, tequila, meksykańska kuchnia

Fot. Przemek Szuba /www.footszak.blox.pl/

Nazwa "guacamole" oznacza dosłownie sos z avocado.
Potrawa ta znana jest w Meksyku już od czasów Azteków.
Guacamole to meksykański sos/dip/salsa przyrządzany na bazie avocado.
Do avocado można dodać również pomidory, czerwoną cebulą, jalapenos (ostra papryczkę), kolendrę, czosnek, sól i koniecznie sok z limonki. Ilość dodanych składników, jak i sposób przyrządzania guacamole jest bardzo różnorodne.
Zazwyczaj guacamole spożywa się z chipsami kukurydzianymi z tortilli lub jako dodatek do samej tortilli.
Meksykanie dodają guacamole niemal do każdej potrawy.
We "Fridzie" serwujemy najbardziej klasyczne guacamole z dodatkiem pysznych chipsów kukurydzianych.
Przekąska idealna przed daniem głównym lub jako zakąska do piwa czy dobrze zmrożonej margarity!!!!

0 komentarze:

Prześlij komentarz