spoon

Recent Recipes

Każdy czwartek we Fridzie dniem gorącej czekolady po meksykańsku..

0

Category :


restauracja meksykańska, rzeszow, Rzeszów, Frida, jedzenie, tequila, meksykańska kuchnia, czekolada po meksykansku

Każdy czwartek upływa we "Fridzie" pod znakiem czekolady robionej na sposób meksykański. Ma ona wyjątkowy, niepowtarzalny smak, nie tylko dzięki sposobowi, w jaki jest przyrządzana, ale i składnikom, jakie się w niej znajdują. Nie zdradzę dokładnie, jakie to składniki, powiem tylko że jest ona zarówno słodka jak i lekko pikantna.
Zapewne wiele osób zadaje sobie pytanie, skąd czekolada w kuchni meksykańskiej, która słynie głównie z pikantności swych potraw. Otóż właśnie zarówno ostra papryka, jak i czekolada, stanowią fundament tej jakże różnorodnej kuchni i były już używane przez Azteków.
Meksykanie twierdzą wręcz, że te dwie, jakże różne w smaku przyprawy, doskonale się wzajemnie uzupełniają.
Dlatego zachęcamy do spróbowania we "Fridzie" czekolady po meksykańsku. W każdy czwartek, do każdej zamówionej potrawy, dodajemy ją gratis!!! Mamy nadzieję, że po jej spróbowaniu, będą Państwo delektować się nią częściej w naszej restauracji.

Zapraszamy:)
www.fridarestauracja.pl

0 komentarze:

Prześlij komentarz