Category : czekolada po meksykańsku
Każdy czwartek upływa we "Fridzie" pod znakiem czekolady robionej na sposób meksykański. Ma ona wyjątkowy, niepowtarzalny smak, nie tylko dzięki sposobowi, w jaki jest przyrządzana, ale i składnikom, jakie się w niej znajdują. Nie zdradzę dokładnie, jakie to składniki, powiem tylko że jest ona zarówno słodka jak i lekko pikantna.
Zapewne wiele osób zadaje sobie pytanie, skąd czekolada w kuchni meksykańskiej, która słynie głównie z pikantności swych potraw. Otóż właśnie zarówno ostra papryka, jak i czekolada, stanowią fundament tej jakże różnorodnej kuchni i były już używane przez Azteków.
Meksykanie twierdzą wręcz, że te dwie, jakże różne w smaku przyprawy, doskonale się wzajemnie uzupełniają.
Dlatego zachęcamy do spróbowania we "Fridzie" czekolady po meksykańsku. W każdy czwartek, do każdej zamówionej potrawy, dodajemy ją gratis!!! Mamy nadzieję, że po jej spróbowaniu, będą Państwo delektować się nią częściej w naszej restauracji.
Zapraszamy:)
www.fridarestauracja.pl